Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2007 23:10 - за стачката на учителите
Автор: fanny Категория: Други   
Прочетен: 2172 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 17.10.2007 03:46


Помествам комeнтари, които прочетох в интернет за стачката на учителите.


Взето от:News.dir.bg

Станишев попари учителите за заплатите 03 октомври 2007 / News.dir.bg Образованието е сектор, който изисква много по-голямо внимание както от държавата, така и от бизнеса, подчерта премиерът Сергей Станишев при откриването на годишната среща на бизнеса с правителството. 
.......

кузъ (03.10.2007 г. | 21:11ч.)
До уфсъ (03.10.2007 г. | 16:11ч.) - напълно те подкрепям - политици, които не могат да свършат работа за две стотинки, които се правят, че не виждат какво става в държавата (100 000 души на протест, най-голямата стачка в БГ), които говорят в бъдеще време празни приказки, пробутват обещания и дори не се опитват да се справят със сенчестия бизнес, а напротив - са негов чадър ! - такива боклуци са вредни за обществото и трябва час по-скоро да се омитат, докато не сме омели с тях жълтите павета! Учители, обществото ви подкрепя! Тези, които ви плюят във форумите, са или лумпени, или близки до властта, която си отива, не им се връзвайте. Стачка до дупка!!!
edin daskal (03.10.2007 г. | 21:09ч.)
За кой бизнес да подготвям децата? За далаверата, за бизнеса с дрога ментета или човешка плът, за сивия или черния сектор? За коя по- точно икономика? За червената, жълтата, синята, догановата или да обобщя всички чрез корупционната?
Karl Marx (03.10.2007 г. | 20:38ч.)
Абе много интересни сме ние българите - когато никой не стачкува,когато само си мърморим под сурдинка, се самобичуваме,че сме робски народ,че сме мърша и ред други невярни гнусотии,а когато почне някой сериозно да стачкува,да се бори,да отстоява позиции - точно тия мърши гракват с/у въстаналите вместо да ги подкрепят! Трябва да се вдигнем всички бедни срещу тая самозабравила се парвенюшка ояла се олигархическа клика! Поздравявам българските учители,поздравявам българските жени,които са сигурно 90% от тези учители! Нали те,учителите,ще вдигнат общото ниво на доходите! Пропаганден мит е това,че повишаването на заплатите води съответно до повишаване на инфлацията! Това е абсолютна лъжа! Заплатите са последното нещо,от което зависи инфлацията! За целта четете книгата на Тодор Бомбов ”Социализмът” и този въпрос ще ви стане ясен! Както и Fatherg от същата тази книга ще разбере,че предложението,което дава,вече мнооого отдавна се е прилагало като една от великите и основни мерки на революцията на Парижката комуна още през 1871 година!!!!! Само че парижките комунари са го измислили още по-добре - дали са на висшите чиновници не минималната,а СРЕДНАТА работа заплата! И нещата се оправят!!! Иначе с това застаряващо население скоро няма да има НИКОЙ да стачкува! Само цигански погроми ще виждаме като ”социални конфликти”! Така че - стачка до победа!!!!!!
ot za (03.10.2007 г. | 20:22ч.)
Stani6ev predizborno obe6ta prioritet na obrazovanieto. Izluga! Zna4i , raboti neka4estveno! Sledovatelno triabva da vzema u4itelska zaplata! Ili da si potursi druga rabota!
мнение (03.10.2007 г. | 20:05ч.)
Модернизирането на образователната система я отклонява от европвйския модел и я приближава все повече кьм американския” масово средно образвование, което дава малко, тригодишни колежи, след средното образование, които де факто са под нивото на нашите полувисши институти,и университети от втори и трети есчалон. И паралелна система от егалитарни частни образователни институции. Ако този модел на образование беше толкова продуктивен нямаше да се налага Америка да привлича мозьци от цял свят. Този образователен модел не отговаря нито на традициите на бьлгарското образовани, нито на задачите на нашата икономика. Той е лансиран и в дьржавите от третия свят. Ако образованието щв се модернизира правете го както в Западна Европа или Русия.Русия има вече деференциално заплащане на учителите, вьвежда две степени унивеситети, но задьржа много силно средно образование. Европа не вьзприема американската тестова система. Задайте си вьпроса защо. Фактьт, че Тойфел се опитаха да го модернизират (”приближат” кьм Европа) говори сам по себе си. Тестовата система е за елементарно образование. Ако искате система, с колежи с;ед средното образование, които колежи де факто отговарят на нашите елитни техникуми-модернизир в този дух. Колежите ще станат частни, а нивото на образование няма да се подобри. Това, ковто тябва да се вземе от американската ситема и ковто е наистина МНОГО плойително е засиленото субсидиране на университетите и преврьщането ин в научни центрове. В момента тенденцията е, че все п-голям брой студентите учат в Америка и започват да се врьщат в страните си. Но с намаляване на субсидиите за наука нашите ще остават там. Образованието не е само личен, но и национален вьпрос. Освен ако не искате да станем царството на доматите.За да имате лично мнение четете поне за образованието в Европа. От много политизиране губи икономиката.....

Има още много.
И аз мисля, че Станишев трябва да си ходи!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Станишев е звяр, тази Елена не е била с акъла си....а министърът ни е едно глупаво инатисто магаре!
04.10.2007 19:22
.....сме робски народ,че сме мърша и ред други невярни гнусотии,а когато почне някой сериозно да стачкува,да се бори,да отстоява позиции - точно тия мърши гракват с/у въстаналите вместо да ги подкрепят! Трябва да се вдигнем всички бедни срещу тая самозабравила се парвенюшка ояла се олигархическа клика......"

Президентът си прпави оглушки съзнава че това ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА ГО БЪДЕ , НЕЕЕЕ НЯМА ДА ГО БЪДЕ!
Но и образовението ни затъва съвсем. Еврей турци цигани....ни управляват и тъпчат В ТИНЯТА!
ЗАТЪВАМЕ, РАЗБЕРЕТЕ ГО! ТРЯБВА НЕЩО ДА СТАНЕ....БОЛИ МЕ!

Днес на митинга ни след 8 часа в училище
/няма как там да се легне не сме лекари в поликлиника/
една тиква с очила и др атрибути беше оприличена на главата на Вълчев обикаляше от ръце на ръце и викове свирки песни .....никой братлета от управниците не се появи, все едно че нищо не става, а площада беше пълен със стачкуващи учители!
цитирай
2. fanny - do@sekirata
04.10.2007 20:02
Да, права си! Бездушно правителство! Дано да не се огънете! Зня, че цели учителски семейства стачкуват,а трябва и да ядат..... Моля се този път гласът ви да бъде чут!!! Не се огъвайте, моля ви!!!! Борбата трябва да се разгърне по всички фронтове, преса, телевизия, митинги, срещи, каквото се сетите! Аз съм бивш учител и много ме е боляло и сега ме боли за учителите.Стачкувала съм по моето време, но без успех! Дано сега вие да имате! Не може без стабилно образование, ако искаме да сме нация! Не се водете по тъпите американски програми.Те са направени за да отглеждат овце, а не мислещи хора! Виждам го тук с очите си! Не искам да сме като тях, бога ми! Това ще е абсолютен провал за България.Пзете нашите традиции в образованието! Сърдечни поздрави! Стискам ви палци!!!
цитирай
3. анонимен - Ако всичко зависеше от мене би било простичко и лесно!
05.10.2007 06:26
fanny,
Това изобщо не е правителство на народа!
Сами се избират и ни обират!
Тези правителства всичките досега изпълняват чужди поръчки, слугуват на чужди интереси...нямам думи!

Коренен прелом ни е нужен!
НАРОДЪТ СПИ!
СЪБУДЕТЕ СЕ!
цитирай
4. анонимен -
02.04.2008 03:28
Христова не я ли уволниха или само я наказаха?Учениците знаят и и разказват играта само както те си знаят.Жал ми е за жената,учи детето ми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fanny
Категория: Други
Прочетен: 78694
Постинги: 21
Коментари: 83
Гласове: 1004
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930